Sambuca Cup le Grande Finale Q1 

Vrijdag 31 maart was dan dé grote dag. De finales in de A- en B- pools werden gespeeld. En wat een finale dag zou het worden! Zoals altijd druppelden de matadoren één voor één het clubhuis binnen. De spanning was duidelijk af te lezen op hun gezichten. Sommigen van hen probeerden hun spanning te maskeren door een Sambuca te nuttigen voordat zij de arena zouden betreden. Anderen zochten een stil plekje op om hun oude botten, pezen en spieren (tevergeefs) enigszins op te warmen. Klokslag 14.30 uur was het dan zover. Er werd zoals altijd gestreden op het scherpst van de snede. De lucht was zwanger van spanning tijdens de wedstrijd. In pool B galmden de kreten van vreugde van Teng  regelmatig door de hele hal wanneer hij en zijn partner Mahjid, ‘el Stilisto’ wederom een prachtig punt scoorden. Peblito en Brian boden sterk weerstand en de partij ontpopte zich in een boeiend treffen tussen verschillende speelstijlen en tactieken. Na een zinderende pot Padel trokken Teng en el Stilisto uiteindelijk nipt aan het winnende eind. Proficiat heren!

De A-finale begon sterk voor Parkieto en Karmelieto. In een oogwenk wisten zij in de eerste set een ruime voorsprong van 5-2 te nemen tegen het koppel Piemello en Sven (Bamblito, Teflon wat is het nou?). Helaas konden zij deze welverdiende voorsprong niet verzilveren door de eerste set in de wacht te slepen. De partij ontpopte zich in een spektakel van prachtige rally’s en snoeiharde smashes. Sven moest met regelmaat wegduiken om zijn vege lijf te redden vanwege het bombardement aan smashes dat Karmelieto op hem afvuurde. Uiteindelijk trof een horizontaal afgevuurde kogel van een smash uiteindelijk doel en belandde vol op de elleboog van Sven die volgens goedingelichte bronnen de volgende dag tot zijn schrik zag dat diens elleboog  dezelfde kleur blauw had als het blauw in de Franse driekleur. Allez Les Blues zullen we maar zeggen. Parkieto wist zowaar een heuse Tjoep Tjoep Flop aan de dag te leggen. Proficiat daarmee! Uiteindelijk werd na een enerverende partij het pleit in het voordeel van Piemello en Sven beslecht en mochten zij zich de overwinnaars van Q1 noemen.

Na afloop werd er geproost op de afgelopen periode waarin alle matadoren in mooie en spannende partijen de degens met elkaar hadden gekruist en werd er al vooruit gekeken naar Q2. Het gezelschap werd vereerd door de verrassende en onaangekondigde aanwezigheid van Ruud Smits van Padel Club Alphen die een mooie prijs overhandigde aan de winnaars. Het laat zich raden wat dat was. Dankzij Ruud hebben we overigens nu weer twee identieke overwinnaarsglaasjes. Ontzetten leuk dat je aanwezig was en veel dank voor het mooie cadeau Ruud! Over enkele weken speelt hij overigens mee als vervanger voor Peblito die helaas dan verhinderd is. Aansluitend verzorgde Parkieto op verzoek van Ruud en onder het oog van de camera’s de officiële loting van het padel evenement in de stijl van de Sambuca Cup dat Ruud binnenkort samen met zijn matadoren organiseert. De loting verliep ditmaal zonder noemenswaardige problemen. Niet lang daarna mochten we onze held van de week, de onverwoestbare Hightower verwelkomen die omringd door verpleegsters ons verblijde met zijn aanwezigheid. Goed dat je erbij was amigo!

Nadat de spelers zich opgeknapt en verfrist hadden, brak het hoogtepunt van de dag aan. Het Sambuca Cup visfeest ging beginnen. Alle Sambuca Cup matadoren en hun genodigden schoven aan een mooi gedekte tafel aan en lieten zich culinair verwennen door chef Choco die alles uit de kast haalde om het zijn gasten naar de zin te maken met heerlijke Rode Poon, gekruid met een geheim recept van de chef en verrukkelijke Gamba’s gelardeerd met heerlijke frietjes van Co. Een voortreffelijk menu in een fantastische ambiance. Iedereen genoot er van en bij veel aanwezigen die geen plaatsje aan de dis hadden, liep het water in de mond van al die culinaire hoogstandjes. Als klap op de vuurpijl vonden Parkieto en Karmelieto spontaan een geheel nieuwe cocktail uit: de Gambieto. Voor het recept kan men contact met hen opnemen, Een waarschuwing is echter op zijn plaats. Dit cocktailtje is niet voor iedereen geschikt.

Een bijzonder woord van dank voor chef Choco die zich geheel belangeloos in de buitenkeuken in het zweet heeft gewerkt voor dit alles. Hulde, lof en bloemen Choco! De opbrengsten van het diner gaan rechtstreeks naar de door de Sambuca Cup omarmde stichting Gijsje Eigenwijsje die daarmee fantastische dingen kan doen. Op hun website kun je eenvoudig een donatie doen, dus ik nodig alle lezers van dit stukje proza dan ook van harte uit om eens een bezoek aan hun website te brengen en een gulle gift te doen.

Na het diner konden de deelnemers nog onder het genot van een biologisch sapje genieten van een sprankelijkende partij padel voor de clubkampioenschappen Hiltenhal van het geslepen duo Will en Alain die een groot deel van de wedstrijd volstrekt kansloos waren en verdwaasd als hobbelduiven over het veld heen stuiterden, maar die op miraculeuze wijze uiteindelijk de partij alsnog binnensleepten. Goed gedaan heren. Al met al was de finaledag een groot succes. Iedereen heeft genoten en de ogen zij alweer gericht op volgende week wanneer Q2 begint. Wie zullen er met de winst vandoor gaan? We zullen het over een aantal weken weten. Het bleef overigens nog lang onrustig in de Hiltenhal waar nog veel  Gambuca’s de droge kelen smeerden.

proza by SB aka Teflon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.sambucacup.nl.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings